סלט תפוחי אדמה או בשמו הידוע – סלט מיונז – היה אצלנו בבית חלק מהשולחן הקבוע של יום שישי, לצד סלטים אהובים אחרים. מבחינתי, סלט תפוחי אדמה היה הסלט האהוב ביותר. השילוב בין המרכיבים: תפוחי אדמה, ביצים קשות, גזר, מלפפונים חמוצים ומיונז – יוצר קסם מיוחד.
אבל לאט לאט הסלט תפוחי אדמה במיונז הרגיל שלנו השתנה. שמתי לב שגזר לא צריך להיות ״מרכיב משנה״ בסלט, אלא בכמות גדולה יותר – כמות שווה לתפוחי אדמה. הגזר מעניק לסלט מתיקות מסויימת ומשדרג אותו ברמות. את הירקות לא מומלץ לבשל ״למוות״, כדי שהם לא יהפכו לעיסתיים. ועוד שדרוג – הוספת מעט קטשופ וחרדל למיונז – תנסו את זה, זה יוצא טעים בטירוף!
תפוחי אדמה למטה – רצוי לא גדולים מידי, גזר למעלה ואת הביצים אני מוסיפה לקראת הסוף, כדי שהן לא יקבלו את הקרום הירוק מסביב לחלמון שנוצר מבישול יתר של הביצים.
אדומים או צהובים יציבים יותר ומכילים פחות מים ולכן מתאימים יותר. אבל גם הלבנים בסדר גמור.
את תפוחי האדמה לא כדאי לקלף, כדי שהם לא יספגו מים, אבל את הגזר כדאי לקלף, כי קשה מאוד לקלף אותו אחרי הבישול. כדאי לבחור גזר עבה יחסית.
אני מכינה עם כמות שווה בערך של גזר ותפוחי אדמה. לדעתי בדרך הזו מקבלים את הסלט הטעים ביותר. כמובן שהוא גם הופך לבריא יותר, כי גזר מבושל זה בריא מאוד.
ֿמיונז הוא מרכיב לא הכי בריא, במיוחד הסוגים הפשוטים שמכינים אותם עם שמן סויה, כי הוא הכי זול. אז נכון שבאופן כללי מיונז זה מוצר מעובד ולא בריא, אבל בכל זאת, מצאתי שני סוגים שמבחינתי הם ממש בסדר. את המיונז האורגני, שהוא קצת יותר בריא (לא בגלל האורגניות, אלא בגלל המרכיבים) אפשר לרכוש בבתי טבע או אפילו ברמי לוי. הוא קצת יקר, אבל מכיוון שצנצנת כזו מחזיקה אצלנו בבית המון זמן – אני קונה אותו. המיונז השני גם בסדר מבחינת המרכיבים, במיוחד מול הסוגים הפשוטים יותר שמכילים המון חומרים משמרים שאני מעדיפה להימנע מהם.
אם אתם מתכוונים למתכון מסורתי עם ביצים ללא בישול – ממש לא מומלץ ואפילו מסוכן. ביצים ללא בישול מכילות סלמונלה, שעלולות לגרום לזיהום וקלקול קיבה. אפשר לקרוא על כך באתר של משרד הבריאות.
בטח…יש לי מתכון נהדר למיונז ללא ביצים איולי | מיונז ביתי ללא ביצים שלא מתקלקל. הוא משתלב נהדר בסלטים ולא מכיל מרכיבים מהחי.
מטבוחה מהירה, מתכון עם פטנט הכי טעים וקל להכנה
סלט סלק מבושל המתכון הכי טעים ובריא
This article is a perfect example of why I follow your blog.