קצת עליי

 

שלום רב וברוכים הבאים למטבח שלי (:

נעים להכיר, קוראים לי רויטל פדרבוש, שמחה שהגעתם לבקר.  מקווה שתיהנו וניפגש פה הרבה. אני כותבת ומצלמת את המתכונים בבלוג.

10 דברים עלי ומה תמצאו כאן בבלוג:

 

  1. אחת השאלות שמפנים אלי הכי הרבה היא: מה את? עיתונאית? מה הקשר שלך לבישול ואפייה? אז תמיד אהבתי מאוד ספרי בישול. כילדה בת 10 הייתי הולכת לישון עם ספרי הבישול ויכולתי לבהות בתמונות במשך שעות – הרגל קצת מוזר לילדה.

  2. העניין האמיתי שלי במטבח התחיל מהאירוע הקשה של חיי – אימי חלתה בסרטן השד בגיל צעיר.
    הייתי אז עיתונאית צעירה, שעסקה בעיקר בפוליטיקה מוניציפלית (כתבתי בעיתון הארץ) וכל תחום הבריאות היה רחוק ממני….בבית בו גדלתי בתל אביב לא חשבו בכלל על בריאות. שני ההורים שלי עישנו ומשקאות קלים ומאכלים מטוגנים היו חלק מכל ארוחה.

    העניין שלי בבריאות התחיל מתוך רצון ילדותי “להציל” את אימא שלי. קראתי אז המון ספרים על הקשר בין תזונה לסרטן ופנינו למומחים רבים. לצערי הרב, כל אלה לא עזרו ואמא שלי נפטרה. העניין שלי בבריאות ותזונה רק גבר ואחרי שילדתי את ביתי הבכורה, יהלי, הפכתי להיות כתבת בריאות במגזין “את” ו”להיות הורים”.

    אז כשאומרים שבכל דבר רע יש משהו טוב, זה כנראה “המשהו טוב” שקרה לי – תחום ענין חדש, שמרתק אותי מאוד.

 

  1. אבל עם כל הכבוד לתזונה ובריאות, היה לי גם חשוב לאכול אוכל טעים. לא היו לי כוונות להתנזר ממאכלים כמו עוגות. במשך השנים גיליתי שמתכונים רבים מכילים המון שומן וסוכר שלא לצורך. נראה לי שהסיבה לכך היא שכל שף רצה שהמתכון שלו יהיה “מוצלח יותר” ולכן כל אחד הוסיף עוד ועוד שומן וסוכר.
    אחת הדוגמאות לכך הוא ציפוי שוקולד לעוגה. בדרך כלל ציפוי שוקולד מכיל: 1 חבילת שוקולד (520 קלוריות) ושמנת מתוקה 874 קלוריות (אגב, שמנת מתוקה עשויה מחבילת חמאה וכוס חלב). הציפוי הזה מכיל 1,394 קלוריות. הציפוי שאני מכינה מכיל רק את השוקולד ומים (ביחס נכון) ורק 520 קלוריות. האם ילדים (או מבוגרים) ירגישו בהבדל? לא. האם השוקולד עצמו לא עשיר מספיק? מבטיחה לכם שכן.

  2. אז מה תמצאו כאן בבלוג “מטבח קל”? מתכונים טעימים ובריאים, אבל לא בהגזמה.  פעמים רבות מתכונים נכשלים כי הם “בריאים” מדי: מתחילים בהפחתת השומן ואז עוברים לקמח מלא ועל הדרך מוסיפים שיבולת שועל. ואז התוצאה לא טעימה.

 

  1. לאט לאט גיליתי שקינוח טעים ומדהים לא חייב להכיל 300 גרם חמאה וכוס שמן ויודעת בוודאות שיש שיטות וטכניקות להכנת מאכלים מדהימים עם כמויות סבירות של שומן וסוכר בלי להתפשר על הטעם.קחו לדוגמה את העוגיות האיטלקיות הנפלאות ביסקוטי. אין בהן שומן כלל (במקור) והן דלות בקלוריות ועם זאת טעימות-טעימות והרבה אנשים אומרים שאלו הן העוגיות שהם הכי הכי אוהבים. או לדוגמה עוגיות מרנג, שאפילו מרתה סטיוארט האגדית אומרת שהן העוגיות האהובות עליה. עוגיית מרנג ע-נ-ק-י-ת עם שוקולד ואגוזים לא מכילה שומן ולכן פחות מ-50 קלוריות. ויש עוד המון דוגמאות כאן בבלוג.

  2. במהלך השנים רציתי לדעת: איך הדברים עובדים? רציתי להבין מה יקרה אם אוסיף לעוגיות חלב במקום מיץ תפוזים? מה תפקיד הסוכר בעוגות? למה עוגות גבינה נוחתות? מה יקרה אם אשמיט חלבון בעוגה או אוסיף חלמון? (אגב, יש להם תפקידים שונים לחלוטין – החלבון מקשר ומקשה והחלמון מרכך, כך שאם אתם מכינים קציצות ורוצים רק חומר מקשר אפשר להוסיף רק חלבון). למדתי בקורס אינטרנטי חינמי של אוניברסיטת הרווארד, שמלמד על המדע של הבישול. בהמשך עברתי קורסים בבית הספר LEITHS בלונדון וקראתי המון ספרים שעסקו באיך הדברים עובדים, כמו למשל הספר הנפלא How Baking Works של פרופ’ פאולה פיגואני, CooKWise ו-BakeWise של הכימאית ד”ר שירלי קוריהר, ספריו של הרולרד מקגיי ועוד ועוד. בכל מתכון בבלוג תמצאו “ההיגיון מאחורי המתכון”, שכולל הסבר קצר על למה עושים זאת כך ולא אחרת.

  3. בשנים האחרונות אנשים רבים פונים אלי עם שאלות בענייני אוכל. למה העוגה צנחה? למה העוגה נסדקה? אם יש לכם שאלות אל תהססו לפנות אלי בקבוצת הפייסבוק או אפילו כאן בתגובות – לא הכל אני יודעת, אבל מכיוון שיש לי ספרייה ענקית של ספרי בישול “איך להכין” – אשמח לחפש ולנסות להבין יחד אתכם.

  4. כל העוגות והמתוקים בבלוג ובספרים שלי מכילים כמות רגילה של סוכר. לא מוגזמת, אבל אני לא מפחיתה בסוכר, כי לדעתי קינוח צריך להיות מתוק. בנוסף לכך, לסוכר יש תפקידים נוספים במאפה כמו השחמה, פריכות ועוד.

  5. המתכונים שתמצאו כאן פשוטים ולא מסובכים. אני מעדיפה אוכל “נקי” בלי חומרים משמרים רטבים מוכנים, ממתיקים מלאכותיים וחומרי עיבוד.

  6. אני עיתונאית בריאות ואוכל במגזין “מנטה” ו-YNET ועד היום כתבתי על אלפי שיטות תזונה (בלי הגזמה), אבל והשיטה שאני מאמינה יותר מכל היא “הצפיפות האנרגטית” שמבוססת על הדיאטה הים תיכונית. הכתבה שכוללת ראיון עם ממציאת השיטה, פרופ’ ברברה רולס, פורסמה במגזין בריאות של ידיעות אחרונות כשהספר שלי “עד 160 קלוריות” יצא לאור.

אשמח לפגוש אתכם באינסטגרם ובקבוצת הפייסבוק.

אז אם אתם קופצים, תגידו לי שלום.   

אני אוהבת מאוד אנשים, לדבר, תגובות והערות. אז אם מתחשק לכם לומר לי משהו – אל תהססו. 

 

 

5 1 הצבעה
דירוגים
guest
11 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות
רונה ורדי
רונה ורדי
4 שנים לפני

שלום רויטל,
מחפשת מתכון לציפוי שוקולד לעוגה
שמכיל פחות קלוריות.
תוכלי לעזור?
תודה מראש.

שרון
שרון
3 שנים לפני

איזה כיף!!! שמחה להצטרף לקבוצת תפוצה. אני כ”כ מתחברת למה שאת אומרת. אני תמיד משנה מתכונים קיימים…מפחיתה סוכר, שמן ואיכשהו זה בסדר(לא תמיד) אבל אני שמחה שיש מתכונים שמוגדרים לייט.

כרמית גרוסברג
כרמית גרוסברג
2 שנים לפני

הי רויטל, יש לך אינסטגרם? לא מצאתי. מכינה את החצילים בתנור במקום טיגון, לאחר שהושרו במים ומלח, האם לייבש אותם?
תודה

סימה אמזלג
סימה אמזלג
2 שנים לפני

היי רויטל שמחה להכיר
סוף סוף אקבל מענה מדוייק לאוכל בריא ונכון לי ולמשפחתי
אני צימחונית
ואוכלת הרבה שוקולד
ולמשפחה מבשלת לפי מתכונים ❤️

רוני (בן)
רוני (בן)
2 שנים לפני

יש מתכון לגלידה בטעמים אחרים על אותו בסיס של גלידת הקפה?

עדי
עדי
5 חודשים לפני
דירוג :
     

אז… התחלתי בעוגת התפוזים שלך (כי רציתי להכין עם הילדה משהו לאחר הצום והמתכון של אמא לא זמין…) והמשכתי בשאר מתכונים מעניינים וגיליתי שזה אותו הדבר, יש תבנית מאוד מושכת
סגנון הכתיבה שלך יחד עם ההסברים (מדהים לדעתי) ושיתוף הידע גורמים לרצות לקרוא עוד וכמובן לעשות..
פשוט מקסימה
וזה היה בקיצור…

אל תפספסו אף מתכון!

קבלו מתכונים חדשים ומידע מעניין ישר לתיבת הדואר שלכם

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של הבלוג לקבלת מתכונים וטיפים חדשים