אף פעם לא רציתי להיות אמא, שמביאה ליום ההולדת בגן עוגת חרובים מקמח מלא, בלי סוכריות צבעוניות. הילדים טועמים (במקרה הטוב), מסרבים לאכול (בגלל המראה) או טועמים ומניחים בצד בנימוס. הייתי במסיבות יום הולדת כאלו והחלטתי שאף סיב תזונתי – בריא ככל שיהיה – לא שווה את זה.
אבל מצד שני, כאמא צעירה וכתבת בריאות במגזין “להיות הורים” התבקשתי לא פעם לכתוב על נזקי צבעי המאכל (היפראקטיביות, בעיות ריכוז, מחלות קשות – מפחיד…). כדורי השוקולד האלו הם הפשרה שלי. ילדים ממש אוהבים אותם והם יחסית בריאים, כי הם עשויים מקורנפלקס רגיל או פצפוצי אורז (ללא גלוטן) ושוקולד (אפשר מריר אם מיועד למבוגרים) וכמות קטנה של שמן או נוטלה, לריכוך.
הם גם מתאימים לפסח (עם פצפוצי אורז או קורנפלקס כשר לפסח).
נחזור לסוכריות: באיזשהו שלב המצאתי את הפטנט של פיזור הסוכריות הצבעוניות על המגש ולא על העוגה עצמה. הילדים נהנים ושמחים (לא מרגישים בהבדל, בכל אופן הם לא מתלוננים) והם לא ממש טורחים ללקט את הסוכריות הקטנות מהמגש ולאכול אותן. וגם אם כן – מדובר בכמות קטנה מאוד. הרעיון הכללי הוא להציף את הסביבה בצבעוניות, שלא נכנסת לפה: מפיות יום הולדת שמחות, נרות, בלונים, דגלונים. אצלי זה עבד במשך שנים ואף אחד לא התלונן.
את הכדורים האלה אני מכינה כשאין לי קינוח או כשאני יודעת שיש לי אורחים מכל הסוגים: טבעונים, בדיאטה, לא אוכלים גלוטן וכדומה. כל כדור מכיל רק 53 קלוריות שזה ממש מעט ומי לא רוצה ביס מתוק קטן? ואם מכינים אותם משוקולד מריר הם גם טבעונים.
האם אפשר להכין את כדורי השוקולד ללא גלוטן?
בקלות רבה עם שוקולד וקורנפלקס או פצפוצי אורז ללא גלוטן.
האם חייבים להוסיף שמן?
במקום שמן אפשר להוסיף חמאת בוטנים/טחינה/חמאת שקדים – מרכיב שומני כלשהו. אחרת הכדורים יהיו קשים מאוד. השומן מרכך אותם למרקם נעים.
האם לאחסן בהקפאה?
נוח מאוד לאחסן בהקפאה בקופסה סגורה ולהוציא 10 דקות לפני ההגשה. הכדורי שוקולד מפשירים במהירות.
המתכון שלי לקינוח. השילוב המועדף אצלנו הוא קורנפלקס עם שוקולד מריר וטחינה גולמית